top of page
Поиск
  • Фото автораLyubov Petrova

Мій маленький кришталик

Сладочка Петрова

Наша донечка Сладочка розпочала ходити в 1 рік 2 місяці і 10 днів. Я дуже добре пам’ятаю той день, так як в цей день вона вперше зламала ніжку. Я пам’ятаю як ми звернулись до районної поліклініки і лікарі нам кричали, що ми дитину кинули зі столу/тумби і зламали їй стегно. Ми зробили знімок, ніяких переломів не було виявлено. Ми поїхали в обласну лікарню, де нас оглянув дуже хороший лікар Антонюк Володимир Михайлович (про таких говорять "лікар від Бога"). Він одразу визначив, що зламали гомілкову кістку (підтвердилось рентгенівським знімком), наклав гіпсову пов’язку і ми поїхали додому. Через 10 тижнів знову перелом. Після другого перелому Володимир Михайлович порадив нам звернутись до генетика в обласний діагностичний центр. Ми скористались його порадою. Лікар-генетик, одразу звернула увагу на наші голубі склери та повідомила, що скоріш за все у донечки ""Недосконалий остеогенез".

Через пару місяців ми звернулись в Київський Інститут ортопедії та травматології, де підтвердили діагноз. Лікувати нас відмовились, так як наші аналізи не відповідали клінічним показникам.

На сьогодні, наша Сладочка 6 раз ламала ніжку і тричі була на витяжці (пластирній). На жаль, лікарі в районі не чули про нашу хворобу, тож ми лікуємось, виключно, в обласній лікарні. Проте, інколи, методи лікування не завжди відповідають потребам саме кришталевих дітей. Останнього разу лікар категорично відмовлявся залишати малечу на витяжці пастирем і вимагав, щоб ми погодились на скелетну витяжку (хоча сам розумів, що у нас можливі переломи при встановленні/знятті спиці).

Дякуючи Каріні та Олі, які лікуються в ДУ "Інституті патології хребта та суглобів ім. проф. М.І.Ситенка АМН України" (м.Харків), я дізналась що в даному Інституті працюють лікарі, які вже не один рік лікують «кришталиків» та намагаються підібрати лікування кожному. Я зателефонувала до лікаря Пашенко Андрія Віталійовича, який запевнив, що у разі відмови лікаря в обласній лікарні я можу приїхати на лікування до м.Харків.

Цього разу, лікар все-таки погодився залишити дитину на пластирній витяжці, Сладочка витримала 3 неділі на витяжці, після чого нам одягли гіпсову пов’язку і наразі ми вдома. Протягом нашого перебування в обласній лікарні, я постійно консультувалась з Андрієм Віталійовичем (що дуже допомогло при спілкуванні з лікарем обласної лікарні), а наразі ми готуємось до першої поїздки в Інститут ім.проф.Ситенка.

P.S. Хочу додати, що Андрій Віталійович завжди пояснював, які можливі методи лікування та допомагав розбиратись у ситуації. Зі свого дворічного досвіду спілкування з лікарями, можу Вас завірити, що такого гарного відношення до пацієнтів ще не зустрічала.


Недавние посты

Смотреть все
bottom of page